Catalog.ba

Država:
Ponedjeljak, 25. 03. 2019. Online 113 korisnika

Proizvodi Milkosa na policama Konzuma

 

Farma Spreča u općini Kalesija ugostila je prije nekoliko dana predstavnike Konzuma, svoje dugogodišnje poslovne partnere, koji su tom prilikom potvrdili svoju opredijeljenost za podršku bosanskohercegovačkim proizvođačima. 
 
 
Ovo je jedna od najsavremenijih farmi u ovom dijelu Evrope čiji su proizvodi izuzetne kvalitete, zadovoljavaju sve propisane standarde proizvodnje, a dostupni su i na policama najvećeg trgovačkog lanca u BiH. 
Farma Spreča je u vlasništvu sarajevske mljekare Milkos i primjer je pozitivne privredne priče, te uspješne privatizacije u Bosni i Hercegovini.
 
Od 2008. godine, kada je Milkos privatizirao ovu farmu, u revitalizaciju je uloženo skoro 17 miliona KM. Farma Spreča je po broju krava muzara vodeća u Federaciji BiH, a mjesečna proizvodnja mlijeka iznosi 500.000 litara.
 
 „Milkos i Farma Spreča dugogodišnji su poslovni partneri Konzuma koji je zadnja karika u lancu od njive do stola. Zahvaljujući tome naše mlijeko i sokove dolaze do svih kupaca širom BiH. Ovom prilikom, predstavnicima Konzuma predstavili smo trenutna dostignuća u poljoprivredi kao i nove projekte vrijedne 50 miliona KM. 
Razgovarali smo o proizvodnji voća i povrća, te plasmanu tih proizvoda na tržište BiH, čime bismo smanjili uvoz. Očekujemo uspostavljanje još jačih poslovnih veza, povećanje prometa i obima saradnje“, istakao je Adin Fakić, direktor kompanije Milkos predstavnicima Konzuma.  
 
Milkos ima veoma dobru naučno-stručnu saradnju sa Agrokorom, tačnije s nekoliko njihovih velikih farmi u Hrvatskoj, a u perspektivi putem Konzuma Milkos namjerava izaći i na tržište susjednih zemalja i Evropske unije.
 „Saradnja s Milkosom i farmom Spreča od velikog je značaja za Konzum, jer su mliječni proizvodi iz BiH u Konzumu su zastupljeni s više od 60 posto, a među njima značajan procenat zauzimaju i proizvodi ove kompanije. 
Kada je u pitanju mliječna industrija, u ovoj godini Konzum će na tržište BiH plasirati više od 11.200.000 litara domaćeg mlijeka. Milkos svoje proizvode na police Konzuma plasira i putem naše robne marke K Plus kako na domaće, tako i na tržište susjednih zemalja Srbije i Hrvatske.“, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.
 
 Milkos je jedina BH mljekara sa 100 postotnim domaćim kapitalom i najveći je investitor u BiH u oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede. U mljekaru je do sada uloženo 30 miliona KM.

Pregleda: 1342   Napisano: 04.05.2015. « Povratak na prethodnu stranicu

Catalog vas pita:

Vaš omiljeni trgovački centar je!